Eğitimin geleceğini teknolojiden çok öğretmenler belirleyecek
Günümüz eğitim dünyasında teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam ederken vurgu hep teknolojik araçlara ve bu araçların sınıflara kurulumuna yapılıyor.
- Okunma sayısı : 151
- 24.Oca.2025
- Okuma Süresi 4 Dk.
- Twitter'da Paylaş

“Tahtanın akıllısı değil, öğretmenin yetkinliği eğitimi geliştirir” sözünü hatırlatan Akgündüz, eğitim sürecinin temel taşının öğretmen olduğunu vurguladı.
Teknoloji ve öğretmenin rolü Teknolojinin eğitime entegrasyonunun büyük avantajlar sunduğunu ifade eden Akgündüz, öğrencilerin bireysel öğrenme hızlarına uygun materyaller sunulması, derslerin interaktif hale getirilmesi ve çevrimiçi eğitim imkanları gibi fırsatların önemine dikkat çekti. Ancak eğitimin yalnızca bilgi aktarmaktan ibaret olmadığını belirten Akgündüz, rehberlik, empati, motivasyon, iş birliği, eleştirel düşünme ve birlikte üretme gibi becerilerin kazandırılmasında öğretmenin rolünün tartışılmaz olduğunu söyledi. Akgündüz, “Teknolojik araçlar ne kadar gelişmiş olursa olsun, öğretmen yetersiz olduğunda eğitim verimsiz hale gelir” diyerek, teknolojinin ancak doğru ellerde eğitimsel bir değer taşıdığını ifade etti. Eğitim fakültelerinin sorumluluğuna değindi Eğitim fakültelerinin öğretmen adaylarını sadece akademik bilgiyle değil, pedagojik yetkinlik, sosyal beceriler ve teknolojik formasyon gibi alanlarda da donatması gerektiğini söyleyen Akgündüz, eğitim fakültelerinin bu süreçteki kritik rolünün altını çizdi. “Eğitimin geleceğini belirleyen en önemli unsur, eğitim fakültelerinde yetiştirilen yetkin öğretmenlerdir” diyen Akgündüz, öğretmen adaylarına teknolojik araçları tanıtmanın yeterli olmadığını, bu araçların pedagojik hedefler doğrultusunda nasıl verimli kullanılacağını öğretmenin, eğitim fakültelerinin temel görevlerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca Akgündüz, halen görevde olan öğretmenlerin de teknolojik yetkinliklerinin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, eğitim fakülteleri ile iş birliği içinde sürekli mesleki gelişim programlarının düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Teknolojiyi doğru kullanmak şart Yapay zekâ destekli öğrenme platformları, sanal ve artırılmış gerçeklik ile desteklenen dersler ve çevrimiçi iş birliği uygulamalarının eğitimi daha dinamik ve erişilebilir hale getirdiğini belirten Akgündüz, bu teknolojilerin eğitimde yalnızca bir destekleyici unsur olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Akgündüz, “Eğer teknoloji, öğretmenin pedagojik yetkinliği ile birleşirse, eğitimde gerçek bir dönüşüm sağlanabilir. Aksi takdirde, en gelişmiş teknolojik araçlar ve akıllı tahtalar bile okullar için bir gösteriş unsurundan öteye geçemez” diyerek teknolojinin eğitimdeki sınırlarına dikkat çekti. Eğitimin geleceği yetkin öğretmenlerin ellerinde Eğitimi ileriye taşıyan unsurun teknolojinin kendisi değil, onu etkili bir şekilde kullanabilen öğretmenler olduğunu vurgulayan Akgündüz, “Eğitimi şekillendiren temel güç, teknolojinin değil, yetkin ve donanımlı öğretmenlerin ellerindedir” dedi. Eğitim politikalarının öğretmen eğitimi ve yetkinlik geliştirme üzerine odaklanması gerektiğini ifade eden Akgündüz, öğretmen adaylarının çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.Habere 0 Yorum Yapılmış
Habere Yorum Yap
Fibromiyalji
Fibromiyaljinin tedavisi; yukarıda da bahsedildiği üzere ilgili tıp branşlarının; romatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve psikiyatrinin el ele vermesiyle yapılmalıdır.
Her 5 kişiden biri depresyon riski ile karşı karşıya
Yaşam boyu depresyon riski, yüzde15 ile 18 arasında.

BUÜ ve ticaret sanayi odasıyla işbirliği
Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO ile Gemlik TSO arasında imzalanan işbirliği protokolüyle öğrenciler, hem öğrendiklerini pekiştirecek hem de staj görecek.